Menno Schmidt

Telefoonnummer:
+31 (0)20 833 0 833

Faxnummer:
+31 (0)20 833 0 834

E-mail:
menno.schmidt@willems.eu

Menno Schmidt (1972) studeerde Nederlands recht af aan de Universiteit Utrecht op de doctoraalscriptie “juridische aspecten van een elektronische veiling” en studeerde daarnaast in Wenen. Menno was na zijn studie in Wenen als griffier werkzaam en aansluitend daaraan werkte hij als advocaat-stagiair bij Schubert Rechtsanwälte te Wenen. Hij is in 2001 beëdigd als advocaat te Amsterdam en in 2004 heeft Menno de Grotius specialisatieopleiding ‘informaticarecht’ gedaan.

Zijn praktijk omvat de dienstverlening aan ondernemingen en particulieren op met name commercieel juridisch gebied; hij heeft een internationale praktijk. Bijzondere aandachtsgebieden daarbij zijn de grensoverschrijdende relaties met Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Tevens is hij als arbiter actief.

Sinds 2013 is hij bij de balie van de Weense Rechtsanwaltskammer in Oostenrijk als advocaat ingeschreven en aldaar tevens actief. Hij is benoemd als gerechtelijk deskundige door het Handelsgericht te Wenen om te adviseren over agentuurrechtelijke problematiek naar Nederlands recht.

In de periode 2009 tot en met 2019 was Menno bestuurslid van de Nederlandse Kamer van Koophandel voor Oostenrijk te Wenen.

Menno Schmidt is lid van de verscheidene verenigingen waaronder de Europäische Anwaltsvereinigung, de vereniging Sport en Recht, de Nederlandse Vereniging van Wenen en Arti et Amicitiae te Amsterdam en de Österreichischer Rechtsanwaltsverein.