Gea Huisman Stibbe

Gea Huisman Stibbe (1963) heeft gestudeerd aan de Katholieke Universiteit in Tilburg. Zij is civielrechtelijk afgestudeerd in 2000. Deze studie heeft zij in deeltijd gedaan naast haar functie in het bedrijfsleven.

Zij is verbintenissenrechtelijk afgestudeerd en sinds oktober 2000 werkzaam als jurist. Haar eindscriptie had als onderwerp ‘Mediation in de hippische sector.’

Vanwege haar contacten en connecties in de hippische sector, is zij veel paard gerelateerde zaken gaan behandelen. Hobby werd werk. Vanwege haar achtergrond, opgegroeid in de hippische wereld, werd zij benaderd door vrienden en bekenden, om hen bij te staan in juridische kwesties. Immers: zij spreekt de taal van de paardensector en begrijpt als geen ander waar het om draait. Zij weet wat de belangen zijn die in deze sector spelen.

Gea heeft een grote band met de hippische sector en beschikt over een ruime kennis op veterinair gebied, regelgeving sportbonden nationaal en internationaal. De combinatie van deze achtergrond met juridische kennis en haar netwerk van deskundigen, is zij het ideale aanspreekpunt voor juridisch hippische kwesties. Zij staat zowel ondernemingen bij, als particulieren, veilingen terwijl ook internationale professionele top sporters zich tot haar wenden. Zo procedeert zij en begeleidt internationale professionele topsporters bij IND procedures zodat zij de benodigde vergunningen verkrijgen om in Nederland of Europa te verblijven. Immigration law. Zowel bij de KNHS, de FEI en het CAS in Zwitserland (Court of Arbitration Sport) staat zij sporters bij op tuchtrechtelijk gebied, adviseert en begeleidt hen, daar waar nodig.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren